Blogoverzicht

 • 30
  Sep

  Stichting IT-notaris lanceert twee productproposities rondom jaarcongres KNB

  Vrijdag 2 oktober a.s. vindt het jaarcongres plaats van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie in Eindhoven. Het thema van dit jaar is: De notaris in de digitale wereld. Voorzitter van Stichting IT-notaris mr. Jelger de Kroon zal plaatsnemen in het panel van die dag.
  Lees verder...
 • 29
  Sep

  Software escrow belangrijk in ziekenhuizen

  Software Borg heeft ruime ervaring met het werken met en voor ziekenhuizen. Wij borgen bijvoorbeeld software van (tevens buitenlandse) softwareleveranciers ten behoeve van ziekenhuizen in Tilburg, Groningen, ’s Hertogenbosch, Hilversum, etc.
  Lees verder...
 • 15
  Sep

  Een checklist voor software escrow

  Bij software escrow wordt een contract gesloten waaronder een softwareleverancier de broncode van zijn software bij een derde in bewaring geeft. Waar moet u op letten bij het afsluiten van een escrowregeling?
  Lees verder...
 • 1
  Sep

  Steeds meer faillissementen in de IT-branche

  Volgens een bericht op Computable is het aantal faillissementen in de Nederlandse ict-sector in de eerste helft van 2015 gestegen ten opzichte van de eerste zes maanden van 2014.
  Lees verder...
 • 28
  Aug

  Mag een accountant een digitale boekhouding zomaar gelijk afsluiten?

  In een recente casus heeft de Accountantskamer beoordeeld of een accountant direct na het beëindigen van een samenwerking met een klant de digitale boekhouding mag afsluiten. De Accountantskamer is de bij de Wet tuchtrechtspraak accountants (Wtra) ingestelde tuchtrechtelijke instantie die klachten tegen accountants beoordeelt.
  Lees verder...
 • 23
  Jul

  Software Borg is Smart Industry Ambassadeur

  Onlangs is de zogenaamde Smart Industry actieagenda geïnitieerd door het ministerie van Economische Zaken, VNO-NCW, Kamer van Koophandel, Nederland ICT en FME. Een belangrijke doelstelling van dit initiatief is: "het versterken van de Nederlandse industrie door maximaal gebruik te maken van de nieuwste informatie en technologische ontwikkelingen zodat deze efficiënter, flexibeler, kwalitatief beter en tailor made kan produceren."
  Lees verder...
 • 15
  Jul

  Wat betekent de nieuwe Wet auteurscontractenrecht voor IT-bedrijven?

  Op 1 juli 2015 is de Auteurswet gewijzigd door inwerkingtreding van de Wet auteurscontractenrecht. De wetgever heeft met deze wijziging beoogd de maker van auteursrechtelijke beschermde werken te beschermen ten opzichte van exploitanten. Wat betekent dit nu voor de softwarewereld?
  Lees verder...
 • 9
  Jul

  Cursus software escrow en continuïteit informatiesystemen

  Steeds vaker wordt duidelijk welke continuïteitsrisico’s verbonden zijn aan het gebruik van bedrijfskritische informatiesystemen. Organisaties zijn voor het uitvoeren van hun werkzaamheden, voor het voldoen aan contractuele en wettelijke verplichtingen en voor hun imago afhankelijk van de beschikbaarheid van essentiële IT.
  Lees verder...