(Smart) Industry

Smart Industry oplossingen

De Nederlandse industrie is veelzijdig. Er wordt ook op veel manieren met automatisering gewerkt. Dit geldt zowel in de rol van ontwikkelaar van industrieel toegepaste software als ook als gebruiker van software. Het is verstandig om stil te staan bij wat dit betekent voor de betreffende ondernemer. Zo kan een machinefabriek eigenaar blijken te zijn van een stuk kostbare software (vermogenseffecten) of blijkt een laboratorium volledig afhankelijk van de geautomatiseerde apparatuur die gebruikt wordt (bedrijfscontinuïteit).

Software Borg Industry

Het is reeds lange tijd niet meer zo dat software door een softwarehouse wordt ontwikkeld, of dat automatisering van machines alleen met behulp van PLC’s en FPGA’s gebeurt. Kennis omtrent het bezit en gebruik van (embedded) software in machines, fabrieken, laboratoria en zorgcentra, kan van groot belang zijn om bezit veilig te stellen en risico’s te vermijden. Wij hebben dit soort ontwikkeling in deze markt zien aankomen en hebben ons daarin verdiept. Dit heeft ons een belangrijke gesprekspartner gemaakt van brancheorganisaties als de VSI (Vereniging van System Integrators), Koninklijke Metaalunie, Uneto-VNI en FHI (Federatie Het Instrument). Software Borg is ambassadeur van Smart Industry.

Powering-Smart_Industry

Data- en Know-how Escrow

Veel producten bevatten componenten waar intellectuele eigendomsrechten op rusten. Denk bijvoorbeeld aan bouwtekeningen, ontwerpen, databanken, recepten, formules en productieprocessen. Belanghebbenden hebben behoefte aan de zekerheid dat zij, gedurende de hele levensloop van dit soort zaken, de toegang tot de kennis behouden.

Intellectueel Eigendom (IE) in de kluis van de IT-notaris

Software Borg heeft diverse know-how escrowregelingen ontwikkeld waarbij is samengewerkt met gespecialiseerde ingenieurs om de depotobjecten te verifiëren. Doordat wij met onze regelingen samenwerken met de IT-notaris, wordt niet alleen de positie van de gebruiker beschermd. Dankzij een IE-onderzoek en de notariële akte, wordt het intellectueel eigendom van de leverancier vastgelegd.
Enkele voorbeelden van know-how escrowregelingen die bij ons zijn afgesloten zijn: bouwtekeningen en documentatie van windmolenparken, ontwerpen van magazijnautomatisering met onbemande heftrucks en het ontwerp en documentatie van laboratoriumautomatisering.

Voor meer informatie, neem vrijblijvend contact met ons op.