Whitepaper Software Borg op Smart Industry Platform

7 december 2023

Software Borg heeft een aantal artikelen geschreven voor het vernieuwde Smart Industry Platform. Deze artikelen zijn nu gebundeld in een whitepaper: Het borgen van softwaregebruik in de maakindustrie – Risicomanagement voor bedrijfskritische software binnen Smart Industry.

Smart Industry Programma

Het programma Smart Industry is in november 2014 opgericht door het ministerie van Economische Zaken (TNO, KVK, Koninklijke Metaalunie, FME, ROM’s). In de afgelopen jaren heeft Smart Industry een beweging tot stand gebracht om de digitalisering van de maakindustrie te versnellen. Smart Industry stimuleert en begeleidt bedrijven met digitaliseren. Hiermee kunnen zij een volgende stap zetten in verdienvermogen, innovatiekracht en strategische autonomie, zodat zij klaar zijn voor de toekomst. Smart Industry werkt samen met haar landelijke en regionale partners.

Software Borg jarenlang Smart Industry ambassadeur

Naast de landelijke en regionale samenwerkingspartners werkt Smart Industry ook nauw samen met haar ambassadeurs. Hierdoor delen zij onderling kennis en kunde waarmee zij gezamenlijk de maakindustrie ondersteunen in al hun digitaliseringsvraagstukken. Smart Industry Ambassadeurs hebben de nodige kennis en ervaring op het gebied van Smart Industry. Ze zijn betrokken bij de digitale transitie in de maakindustrie en dragen actief bij aan de realisatie van de actieagenda van Smart Industry en delen graag hun kennis en ervaring. Wij zijn al jarenlang ambassadeur en mochten een aantal artikelen schrijven om onze kennis te delen.

Kennis delen op vernieuwd Smart Industry Platform

Op het vernieuwde Smart Industry Platform staan in de kennisbank al onze recente artikelen. Hiermee krijg je inzichten over de risico’s van softwaregebruik in een productieproces en hoe digitalisering de weg effent naar een digitale fabriek. Lees over de cruciale rol van escrow-oplossingen bij het beperken van continuïteitsrisico’s en het verlagen van drempels naar digitalisering. Verder gaan we ook nog dieper in op in-house softwareontwikkeling voor industriële toepassingen en de specialistische kennis die hierbij komt kijken. Bekijk hier de artikelen:

Artikel 1: Wat is bedrijfskritische software?

Artikel 2: De risico’s van softwaregebruik in de fabriek

Artikel 3: Escrow-oplossingen om continuïteitsrisico’s te beperken

Artikel 4: Het in eigen beheer ontwikkelen van software

Verder staat er ook een interessant praktijkvoorbeeld van onze klant Twente Milieu in de kennisbank: Twente Milieu optimaliseert processen met slimme afvalcontainers.

Artikelen gebundeld in een whitepaper

De artikelen zijn nu ook gebundeld in een whitepaper: Het borgen van softwaregebruik in de maakindustrie – Risicomanagement voor bedrijfskritische software binnen Smart Industry. Het whitepaper kun je downloaden via de Smart Industry website.

Hulp nodig?

De experts van Software Borg staan klaar om je te helpen. Als ambassadeur van Smart Industry en met onze kennis en ervaring van alles rondom Escrow, IE rechten en compliance binnen de maakindustrie, zorgen we voor de continuïteit van jouw product en bedrijf. Kijk ook even op onze Smart Industry pagina. Wij denken graag met je mee bijvoorbeeld tijdens een vrijblijvende quick scan bij jou op locatie. Neem contact met ons op via 050 – 53 50 143 of via het contactformulier.

Meer nieuws