PinkRoccade Local Government kiest voor Software Borg continuïteitsregeling

2 maart 2021

PinkRoccade Local Government (onderdeel van TSS) is een leverancier van software en dienstverleningsconcepten voor de lokale overheid. Digitalisering, selfservice en de burger als klant hebben vergaande gevolgen voor bedrijfsinrichting en dienstverlening van gemeenten en andere lokale overheden. PinkRoccade Local Government is een vooruitdenker, een partner die goed zicht heeft op de ontwikkelingen van morgen en deze vandaag weet toe te passen. Zij ondersteunt de lokale overheid bij haar taken en bedrijfsvoering met een uitgebreid pakket aan bedrijfssoftware. Vanzelfsprekend wordt daarbij ook gedacht aan de continuïteit van haar klanten.

Hoge prioriteit voor continuïteit in iedere publieke organisatie

Samen met haar Gebruikersvereniging heeft PinkRoccade Local Governement voorgaande jaren bekeken of hun escrowregeling nog up-to-date was. Dat bleek niet het geval: “Escrow is geen sexy onderwerp en ligt niet direct op ieders lippen wanneer gevraagd wordt wat de belangrijkste onderwerpen zijn waar iemand zich mee bezig houdt. En toch zou het een hoge prioriteit moeten hebben op de ICT agenda van iedere publieke organisatie. Zonder ICT staat de bedrijfsvoering stil. Pas dan wordt zeer merkbaar hoe sterk de organisatie leunt op digitaal ondersteunde informatieprocessen. De hack met ransomware bij de gemeente Hof van Twente is een recent voorbeeld van hoe fout het kan gaan en hoe belangrijk het is om partners te hebben die direct begrijpen dat continuïteit in dienstverlening een hoge prioriteit heeft. Met een goede escrowregeling zorg je ervoor dat de organisatie altijd gebruik kan blijven maken van data en systemen.” Na een zorgvuldige selectie is gekozen voor de continuïteitsregeling van Software Borg.

Webinar over de nut en noodzaak van escrow

Op 19 januari 2021 organiseerde PinkRoccade een Webinar voor haar klanten waarbij de experts met elkaar in gesprek gingen over het nut en de noodzaak van escrow. Onder andere de volgende vragen kwamen aan bod: Hoezo is escrow nodig? Hoe werkt het? Hoe zit het met hosting? Waarom is gekozen voor Software Borg als partner? Wat is de rol van Software Borg en de IT-notaris? Hoe verhouden de GIBIT-voorwaarden en escrow zich tot elkaar?

Bekijk hier een korte impressie van het Webinar of vraag de volledige opname aan via de website van PinkRoccade.

Is uw escrowregeling nog up-to-date?

Waarschijnlijk heeft uw organisatie al een escrowregeling, maar voldoet die nog wel aan de normen van nu?  Het kan zijn dat uw huidige escrowregeling (net zoals bij PinkRoccade het geval was) ook niet meer up-to-date is, waardoor de continuïteit van de betreffende software alsnog niet gewaarborgd is. Wat heb je dan aan zo’n regeling? Bij Software Borg staan onze gespecialiseerde adviseurs klaar om u te helpen bij het beoordelen van uw huidige regeling. Ook als u nog geen maatregelen voor de continuïteit van uw bedrijfskritische software heeft getroffen, helpen we u graag verder. Neem contact met ons op via info@softwareborg.nl of bel 050 – 53 50 143. U kunt ook een bericht achterlaten via ons contactformulier. Wij informeren u graag over de mogelijkheden!

Meer nieuws