Blogoverzicht

 • 2
  Apr

  Software Borg heeft een stageplek

  Ben jij op zoek naar een leuke gemengde stage, waarbij je ervaring kan opdoen bij een advocatenkantoor, binnen een start up én mee kan denken bij product- en marktontwikkeling binnen een IT Escrow organisatie?
  Lees verder...
 • 30
  Mar

  Waarom SaaS-escrow?

  Net als dat bij on premises oplossingen het geval is, krijgt de gebruiker van SaaS tegen betaling een recht op het gebruik van de software. Verschil met ‘traditionele’ licenties is echter, dat de softwaregebruiker ook de toestemming moet hebben om gebruik te maken van de hardware en infrastructuur op afstand, waarmee de toegang tot de software feitelijk aan hem geleverd wordt.
  Lees verder...
 • 10
  Feb

  Industriële software geen kostenpost, maar bron van winst

  Onlangs is er een column verschenen in Link Magazine over de mogelijkheden en risico's op het gebied van Smart Industry.
  Lees verder...
 • 30
  Jan

  Waarom een escrowregeling?

  De voordelen van geautomatiseerde systemen en goede software hoeven we tegenwoordig niet meer uit te leggen. Gebruikers kunnen bij een juiste keuze en goed gebruik hun werk veel efficiënter en effectiever uitvoeren. Dat er aan software ook negatieve kanten zitten en soms zelfs risico’s kleven, kunt u vaak teruglezen in de pers.
  Lees verder...
 • 28
  Jan

  Waarom auteursrechten registreren?

  Het is voor verkrijging van het auteursrecht niet nodig dat het recht wordt geregistreerd of dat het wordt verleend door een daartoe bevoegde instantie. Dit heeft als nadeel dat er onduidelijkheid kan bestaan rond het eigenaarschap.
  Lees verder...
 • 8
  Jan

  Inkoop en IT: de patstelling

  U heeft als inkoper de plicht om de behoeften van uw organisatie zorgvuldig in kaart te brengen om deze vervolgens zo goed mogelijk in te vullen. Dat is niet anders als het de inkoop van IT betreft. IT is echter complex en vergt aanvullend onderzoek.
  Lees verder...
 • 28
  Oct

  Tweede publicatie in de Telegraaf over software escrow en de IT-notaris

  Vandaag is een tweede publicatie verschenen in de Telegraaf van de hand van Ernst Loendersloot over de rol van de IT-notaris op het gebied van software escrow, volgend op een eerder publicatie.
  Lees verder...
 • 5
  Oct

  Publicatie in Telegraaf over software escrow en rol IT-notaris

  Vrijdag 2 oktober jl. vond het jaarcongres plaats van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie. Thema was dit jaar: De notaris in de digitale wereld. Software Borg en de IT-notarissen waren daarbij aanwezig.
  Lees verder...