(IT-)notaris

De notaris biedt rechtszekerheid in het rechtsverkeer. Voor het beperken van risico's en het veiligstellen van bezit geeft hij garanties af. Dat geldt ook voor nieuwe bezittingen die ontstaan in de informatiemaatschappij. Specifieke diensten op het gebied van IT kunnen voor de notaris een interessante nieuwe markt zijn. Om zulke diensten te kunnen leveren is uiteraard kennis nodig. Het netwerk van IT-notarissen heeft zich ontwikkeld tot een kenniscentrum waar hoogwaardige wetenschappelijke kennis wordt toegepast bij het bouwen, ontwikkelen en onderhouden van de noodzakelijke (kennis-) infrastructuur om de dienstverlening in de informatiemaatschappij op peil te houden.

Als notaris kunt u bij ons terecht als u specifieke diensten wilt gaan leveren op het gebied van IT aan uw cliënten. Als centrale organisatie van alle IT-notarissen leveren wij een helpdesk voor al uw broncode-gerelateerde en IT-juridische vragen. Wij kunnen u en uw cliënten verder helpen bij vragen op het gebied van software escrow, IT-contracten, informatiebeveiliging, internetrecht, etc.

Notarissen met interesse in IT-dienstverlening kunnen lid worden van Stichting IT-notaris. Wij wijzen u hiervoor graag door naar de website van Stichting IT-notaris.

Bent u al IT-notaris dan verwijzen wij u graag naar de modellenbank voor de meest actuele juridische modellen en toelichtingen.

Graag nodigen wij geïnteresseerde notarissen uit om contact op te nemen voor een vrijblijvende kennismaking.