Nieuws & kennisbank

28 sep
Vastleggen van IE-rechten bij de (IT-)notaris
Wij kunnen jou helpen bij het vastleggen van je IE-rechten bij de (IT-)notaris. Zo weet je zeker (en heb je bewijs) dat je eigenaar bent van je digitale of technische creaties / software.
Lees verder
27 mrt
Broncode Twitter online gelekt
Delen van de broncode van Twitter zijn gelekt op internet. Twitter gebruikt haar auteursrecht op de broncode om de identiteit van de betreffende persoon te achterhalen om verdergaande IE-recht inbreuken te voorkomen.
Meer weten?
20 jun
Topografierecht, onbekend en onbemind
Deze wet, ook wel bekend als chipswet, verschaft een uitsluitend recht op het driedimensionale patroon van de lagen (topografie) waaruit een chip of geïntegreerde schakeling (halfgeleiderproduct) is samengesteld.
Lees meer
28 jan
Waarom auteursrechten registreren?
Het is voor verkrijging van het auteursrecht niet nodig dat het recht wordt geregistreerd of dat het wordt verleend door een daartoe bevoegde instantie. Dit heeft als nadeel dat er onduidelijkheid kan bestaan rond het eigenaarschap.
Lees meer
15 jul
Wat betekent de nieuwe Wet auteurscontractenrecht voor IT-bedrijven?
Op 1 juli 2015 is de Auteurswet gewijzigd door inwerkingtreding van de Wet auteurscontractenrecht. Wat betekent dit nu voor de softwarewereld?
Lees meer
04 jun
Hoe bewijs je dat je auteursrechthebbende bent?
In een recente uitspraak van het Hof in Amsterdam is weer eens gebleken hoe belangrijk het kan zijn om goede schriftelijke afspraken te maken met ontwikkelaars ten aanzien van de auteursrechten op software.
Lees meer

Onderwerpen