Team

IT-jurist

mr. M.H. Kamps (André)

software escrow

Na zijn studie Nederlands recht, met als specialisatie Recht & ICT, kwam André in 2005 in dienst van Software Borg. Sinds die tijd heeft hij uitgebreid kennis en ervaring opgedaan met IT-overeenkomsten, escrow consultancy, intellectueel eigendom en IT-recht. Het werk bij Software Borg boeit hem door de diversiteit aan werkzaamheden. Hij is niet alleen vakinhoudelijk bezig met de diverse facetten van software escrow, maar is tevens verantwoordelijk voor het projectmanagement. De samenwerking met de technisch inspecteurs levert hem regelmatig nieuwe inzichten op, waardoor de verbinding van recht en IT voor hem in de praktijk gestalte krijgt. Hij is voorts manager bij De IT-jurist bv, de samenwerkingspartner van Software Borg op IT-juridisch gebied.

 

Consultant

H. Milius (Hein)

software escrow

Hein richt zich met name op de voorlichting en advisering aan softwareleveranciers en softwaregebruikers. Met zijn ruime ervaring op het gebied van advieswerkzaamheden in de zakelijke dienstverlening, vindt hij het belangrijk om uitsluitend klantgericht te denken. De toegevoegde waarde voor de klant staat centraal bij de advisering, wat betekent, zorgvuldig en creatief inspelen op de marktbehoeftes. Het opzetten en onderhouden van strategische samenwerkingen ziet hij als een must voor deze niche, waarin het beperken van risico's en het versterken van rechtsposities geen korte termijn gedachte kan zijn.

 

Oprichter en adviseur productontwikkeling

H.J.J. Hensen (Henri) Beëdigd Informaticadeskundige

software escrow

Henri is per 1 oktober 2014 teruggetreden als directeur van de Software Borg Stichting. Hij heeft in 1992 in samenwerking met enkele notarissen de Software Borg Stichting opgericht. Hij blijft zijn, in meer dan 20 jaar opgebouwde kennis en ervaring, ter beschikking stellen aan de Software Borg Stichting als adviseur. Ook blijft hij actief lid van de door hem in 1987 mede opgerichte Nederlandse Vereniging van Beëdigde Informaticadeskundigen en blijft hij het Software Borg Instituut leiden.

 

Technisch inspecteurs

ir. R. Steetskamp (René)

software escrow

Sinds 2009 werkt René Steetskamp als technisch inspecteur bij Software Borg. Hij studeerde af aan de Informatica Universiteit Twente en was o.a. consultant technische infrastructuur, projectleider automatisering openbaar vervoer en assisteerde juristen in zijn functie van ICT-specialist. Het is vooral dat laatste, het raakvlak van ICT en recht, dat hem boeit in z'n werkzaamheden bij Software Borg.

 

ir. R. Johanns (Remco)

software escrow

Al vijftien jaar werkt Remco Johanns als technisch inspecteur bij Software Borg. Hij studeerde af als ingenieur CE aan de TU Delft. Hij is geboeid door hoe voorwaarden voor de continuïteit van bedrijfsvoering zich verhouden tot technische oplossingen in de praktijk. Hij werkte als ontwikkelaar van softwareproducten in verschillende productieomgevingen en gebruikssituaties. Ook was hij werkzaam als informatie-analist in organisaties voor engineering, dienstverlening, overheid en onderwijs.

 

drs. H.H. van den Brink (Harry) RE RI CEH CRISC

software escrow

Harry heeft een achtergrond als IT Auditor bij KPMG, ruim 10 jaar. Als lijnmanager bij UWV heeft hij tevens grote ERP implementaties geleid. Daarna heeft hij als interim manager / consultant zelfstandig een groot aantal opdrachten vervuld. Hij heeft ervaring als IT manager (ook internationaal), programma manager (> 100 medewerkers), project manager (security, ERP implementaties) en consultant (Governance, Risk & Compliance). Hij heeft gewerkt voor onder andere Gemeenten, Defensie, Universiteit, Pharma en Telecom. Van SAS70/ISAE3402 tot ERP implementaties, van Implementatie Sox tot het opzetten van website security, Harry heeft op vele terreinen kennis en ervaring. Hij bezit uitstekende vaardigheden als docent, trainer en coach, en is daardoor een goede sparringpartner voor management.

 

ing. S. de Looper (Sebastiaan) CISA CRISC

software escrow

Sebastiaan is zijn professionele carrière gestart als IT auditor bij Ernst & Young Accountants. Sinds 2008 is Sebastiaan werkzaam als consultant / adviseur op gebied van Risk Management, Compliancy, Security en Auditing. Hij wordt regelmatig gevraagd als materie deskundige op gebied van informatie beveiliging en privacy (WBP en telecommunicatiewet). Inmiddels heeft hij 10 jaar (internationale) ervaring met Sarbanes-Oxley, SAS70, ISAE3402 en compliance projects, alsmede IT control, operating system, database en application audits. Verder heeft hij uitgebreide ervaring met Escrow verificatie onderzoeken en data-analyse. Naast zijn technische vaardigheden beschikt Sebastiaan over ruim ontwikkelde sociale en persoonlijke vaardigheden. Dit maakt hem een prettige gesprekspartner, waarbij opdrachten op een aangename manier efficiënt en effectief worden uitgevoerd.

 

ir. M.C.L.P. Pleumeekers (Matty) RE ACDA CFE

Matty is sinds begin 2016 verbonden aan Softwareborg als Technisch Inspecteur. Hij is zijn carrière gestart bij Ernst & Young EDP Audit Nederland en werd daar een van de vooraanstaande data analisten die Computer Assisted Audit Tools (CAATs) gebruiken voor zowel (jaarrekening gerelateerde) audits als verbijzonderde onderzoeken, zoals fraude onderzoeken. Na negen jaar EY EDP audit heeft Matty zijn carrière voortgezet als Interne Controle Adviseur en Interne IT Auditor binnen de Energie sector. Hij was verantwoordelijk voor het managen van Operational en IT audits, aansturen van interne fraude onderzoeken, en het trainen van mensen in audit methodieken en Data Analytics. Naast zijn vakinhoudelijke kennis van IT-audit, compliance vraagstukken, operationele audits en data analyse is Matty regelmatig terug te vinden als (gast)docent. Zijn veelzijdigheid en ervaring met alle lagen van organisaties maken hem een goede gesprekspartner tijdens de escrow inspecties.

 

Administratie

C. Oldenhuis-Bos (Ciska)

software escrow

Ciska is betrokken geweest bij de oprichting van Software Borg in 1992 en is sindsdien werkzaam als administratief medewerker en secretaresse. Daarbij is ze o.a. verantwoordelijk voor de facturering en het contractmanagement. Het is vooral de veelzijdigheid die haar aanspreekt in haar werk. Haar vooropleiding is mavo en meao-ce en is daarna direct aan de slag gegaan bij Software Borg.

 

H. Venema-Hilbrands (Hennie)

software escrow

Sinds 2010 is Hennie aan het werk bij Software Borg. Daarvoor heeft ze gewerkt bij een bank, een notariskantoor en een advocatenkantoor. Daardoor heeft ze ook bekendheid gekregen met de administratieve kant van de juridische wereld. Na de havo volgde ze een secretaresse-opleiding. Wat haar aanspreekt bij Software Borg is het werken in een relatief klein team, zodat ze onderdeel is van het hele bedrijf en niet slechts van een afdeling.