Onze koers

Software Borg is een full service TTP (trusted third party) die continuïteit aan IT-leveranciers en gebruikers biedt door koersbepalende escrowregelingen.

Bovenstaande dikgedrukte zin is onze missie, de koers die wij varen. Graag leggen wij dit nader uit:

Borg (ook: börg) is de Groningse variant van een burcht, oftewel een versterkt kasteel; de plek voor maximale veiligheid in een wereld vol bedreigingen van buitenaf.

Full service omdat wij werken in een ecosysteem van gelijkgezinde vakspecialisten en bedrijven en wij er van overtuigd zijn dat we alleen door samenwerking de optimale resultaten voor u kunnen bereiken.

TTP, vertrouwen is voor ons cruciaal; door zeer nauwe samenwerking met de onafhankelijke IT-notaris kunnen wij als centrale organisatie erachter onze trusted services aanbieden.

Continuïteit; onze droom is "Continuity by design"; waarin profit en non-profit organisaties IT en IE (intellectueel eigendom) ontwerpen en vormgeven met continuïteit in gedachten en als integraal onderdeel van de (totale) bedrijfsvoering.

IT-leveranciers en gebruikers; onze escrow- en continuïteitsregelingen zijn voor zowel softwarehuizen als licentienemers de manier om zich te verzekeren van continuïteit van hun bedrijfskritische IT-systemen.

Koersbepalend omdat wij de standaard zetten in escrowland. Onze standaard escrowregeling bestaat uit een titelonderzoek (onderzoek naar de origine van de auteursrechten), fingerprint (broncode onderzoek), een volledige verificatie, een depot bij de IT-notaris én de benodigde nazorg. Deze werkwijze is uniek in Nederland.

Escrowregelingen vormen de kern van onze dienstverlening en geven u maximale zekerheid door onze up-to-date kennis op het grensvlak van IT, recht en informatiebeveiliging. Wij zijn er van overtuigd, dat u alleen door jaarlijkse volledige verificatie en deponering bij een notaris de zekerheid krijgt die nodig is om op koers te blijven.